Aγγελική Κομποχόλη

Aγγελική Κομποχόλη

ΔΡ. ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Διδάκτωρ Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Αγγελική Κομποχόλη γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπότροφος του ΙΚΥ, υποστήριξε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 2008. Για την εθνογραφική-ερευνητική εργασία της έχει τιμηθεί με επαίνους της Ακαδημίας Αθηνών τις χρονιές 2002, 2006, 2010.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, μέλος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εθνολογικής Εταιρείας και της SIEF (Societé Internationale d’ Ethnologie et de Folklore) έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά κι έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το 2016 μελέτη της δημοσιευμένη στο αμερικανικό περιοδικό “Journal of Art and Literature” (Nov. 2013) συμπεριλήφθηκε στο CNKI (China Knowledge Resource Intergrated Database).

Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας σε ιδρύματα και εκπαιδευτικούς φορείς, με ιδιαίτερη έμφαση στη φιλοσοφική θεώρηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Το 2015 σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας υπήρξε η βασική εισηγήτρια επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς σε σχέση με ζητήματα του καθημερινού πρακτικού βίου στην αρχαία Ελλάδα, ενώ την ίδια χρονιά υπό την εποπτεία του διεθνούς φήμης Ισπανού ελληνιστή Pedro Olalla παρουσίασε κύκλο διαλέξεων με θέμα “Ποίηση και πολιτική”.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε καλοκαιρινά παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του “Ιδρύματος Β. & M. Θεοχαράκη” και του μορφωτικού φορέα Future Library του ”Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος”, σε συνεργασία με την γυναικεία οργάνωση BPW Athens της οποίας είναι μέλος. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τους επιστημονικούς θεραπευτικούς φορείς Theratree-Awakening the Senses of the Soul και ΚInosoma διερευνά τις δυνατότητες εφαρμογής της αρχαίας ελληνικής σκέψης στη ψυχική, και σωματική, θεραπευτική διαδικασία.

Σημαίνουσα εδώ είναι και συνεργασία της, σε ημερίδες και παρουσιάσεις, με αξιόλογους Έλληνες επιστήμονες θεραπευτές (“Μαθήματα Χαρούμενης Ιατρικής”, του γιατρού και εναλλακτικού θεραπευτή Αλ. Λουπασάκη, Φανός, Πολιτιστικός Σύλλογος, Ιούνιος 2016, “Το γέλιο εστί φιλοσοφείν”, σε συνεργασία με τον Laughter Wellness Trainer Ηλία Καμπούνη, Kinosoma, Μάιος 2016).

Για τα ίδια θέματα έχει επίσης συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια και παρουσιάστρια σε ραδιοφωνικές εκπομπές (Παραπολιτικά, 90.1, toradiofono.gr), φεστιβάλ (“Athens Spririt Film Festival”, Αθήνα, Techonopolis/Art Factory, Nοέμβριος 2015 και “Στις όχθες του Λήλαντος, Διεθνής Πολιτιστική Συνάντηση” Ιούλιος 2015 και 2016) και εκδηλώσεις ΜΚΟ (Τεχνόσφαιρα, Οκτώβριος 2015 και Λ.Ε.Ω. Ν.Α.Ι., Ιούνιος 2016). Άρθρα της και κριτικές της σε θέματα λογοτεχνίας έχουν δημοσιευτεί σε πολλά έντυπα και διαδικτυακά ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά (Ομπρέλα, Εντευκτήριο, Ανταίος, Φρέαρ, Fractal, Γράφειν, Στίγμα Λόγου, κ.λπ), όπως και πρωτότυπη ποιητική της δουλειά (Homo Universalis), ενώ θεατρικό της μονόπρακτο (“Η εφημερίδα”) παρουσιάστηκε το 2008 από την Εταιρεία Χριστιανικού Θεάτρου σε επετειακή εορταστική εκδήλωση

Events

Eκδηλώσεις

Διαλέξεις – Ημερίδες από έγκριτους πανεπιστημιακούς καθηγητές

Μαθήματα

Μηνιαίος κύκλος μαθημάτων στην αίθουσα των Αθηνών με δωρεάν είσοδο

Εκδρομές

Επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Tα Νέα μας

Ενημέρωση σε θέματα πολιτισμού που αφορούν την Ελλάδα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο: 6977709083

Υπεύθυνη Εκδηλώσεων:

Δήμητρα Αποστόλου

info@palaixthonkorinthou.gr

TOP